باران آمد!
شماره 41-40 فصلنامه باران ویژه زمستان 1393 خورشیدی (زمستان 2014/2015) زیر نظر مسعود مافان، در 224 صفحه منتشر شد.
روی جلد این شماره با عکسی از ثریا ابراهیمی از نسیم خاکسار نویسنده ایرانی ساکن هلند آراسته شده است. طرحها و عکسهای داخل مجله از اکرم ابویی نقاش ساکن آلمان، سپیده عباسزاده عکاس ساکن سوئد و عباس حجتپناه عکاس ساکن آمریکا است.
در بخش «نقـد ... نظـر... مقـاله»، مقالاتی از 12 نویسنده و پژوهشگر منتشر شده است: مقالات «مردم/ كوششي براي تكنگاري از 031 شمارة يك روزنامة نامتعارف و نامعمول- بخش دوم» ( ناصر پاکدامن)، «نگاهي به رمان فراز مسند خورشيد نوشته نسيم خاکسار» (رويا خوشنويس)، «جندهبازي در عصر ناصري» (س سيفي)، «روش تأويل قرآن از منظر ابن سينا» (احمد علوي)، «از بحران تا بحران/ درنگي بر نقش کيمياگران سرمايه در حيات غرب» (عليمحمد اسکندري جو)، «فهرستي از کتابهاي خاطراتي که به سازمان مجاهدين پرداختهاند» (مسعود درخشان)، «گذري فرهنگنامهاي از تفاوت پنج رمان اول شخص و سه خاطرات سياسي» (بهروز شيدا)، «در باب فلسفه و علوم انساني بالجمله و هذيانات احمد فرديد بالخصوص» (محمدرضا فشاهي)، «سينما رکس آبادان» (مجيد احمديان)، «نامه محمود عنايت به علياصغر حاج سيدجوادي»، «به ياد کسي که از ياد نميرود» ( علياصغر حاج سيدجوادي) و «از غربت به خانه/ نگاهي به اثري از داريوش کارگر» (مهدي استعدادي شاد).
در بخش «گفت و گو» نظرات دو نویسنده، پژوهشگر و فعال حقوق زنان انعکاس داده شده است. در این بخش پانتهآ بهرامی با شهرزاد مجاب درباره فمینیسم امپریالیستی، و محسن کاکارش با مهناز متین درباره خیزش زنان در اسفند 57 گفتوگو کردهاند.
در این بخش همچنین مهرداد درويشپور، جامعهشناس، زیر عنوان «یک پرسش یک پاسخ»، به دلایل ديرهنگامي انتشار خاطرات سياسي پرداخته است.
«زنـدان» عنوان بخشی دیگر از فصلنامه باران است. این بخش چهار مقاله را در بر گرفته است: «نگاهي به دو کتاب خاطرات زندان: شب بخير رفيق و مالا» (نسيم خاکسار)، «زندان و ادبيات معاصر ايران» (اسد سيف)، «خاوران و شعر» (شهروز رشيد) و «زندان و عشق» (احمد موسوي).
در بخش «داستـان، شعر، خاطـره»، نه داستان و چند قطعه شعر از سه شاعر منتشر شده است.
در بخش داستان، داستانهای «سفر» (رضا دانشور)، «اکواريوم» ( نسيم خاکسار)، «بو ميدهند» (زهرا باقريشاد)، «واکنش بابا بعد از چهار روز خوابيدن» (فرهاد بابايي)، «دروغهاي مقدس» (فهيمه فرسايي)، «خاطرهاي از پاريس» (محسن حسام)، «زن ساکن خيابان سعادت آباد» (الي دهنوي)، «داستان سوزناک سرگشتگی مردي که در پي معناي عشق بود (فرهاد داوودي)، «زندگي گناه آلود» (ليلان سعدالدين/ برگردان: فريانه فدايي) و «کاسهي زيتون» (نوشين وحيدي)؛ و در بخش شعر، چند هايکو از مانا آقايي، ”هفت شعر“ از پرزيدنت حسين شرنگ و هفت شعر از گلشن احمدي.
فصلنامه باران با بخش معرفي کتاب پایان مییابد.
فصلنامهی باران برای ادامه کار خود نیاز به مشترکین بیشتری دارد.
باران را به دوستان و اشنایان خود معرفی کنید.
www.baran.se
info@baran.se
baran
box 4048
163 04 Spånga,Sweden
www.baran.se